Aziz Nesin'le

kendi toprağında

Kültür Servisi - Bundan üç yıl önce yitirdiğimiz çağdaş Türk mizah edebiyatının kurucusu Aziz Nesin'in en büyük hayali olan Nesin Vakfı'nda yetişen çocuklar, Aziz Dede'leri için bir anma toplantısı düzenlediler. Toplantıda konuşan Ali Nesin, ''Bugünü bir anma günü olarak düşünmeyin. Onunla birlikte olmak için buradayız. Buraya daha sık gelin'' dedi. Çocukların en büyük ihtiyacı olan Aziz Nesin İlköğretim Okulu projesi için henüz 13 milyar lira toplanabildiğini belirten Ali Nesin, bu projenin gerçekleşebilmesi için 50 milyar liraya ihtiyaçları olduğunu vurguladı. Toplantıya Sıvas Dayanışma Derneği, Yurttaşlık Bilincini Geliştirme Derneği, Ethem Cankurtaran, Güngör Uras, Adalet Ağaoğlu, Ataol Behramoğlu, Semih Poroy, Ufuk Uras, Çatalca Belediye Başkanı Fırat Aykut ve Nesin Vakfı dostları katıldılar. Ruhi Su Dostlar Korosu da türküleriyle güne renk kattı. Nesin Vakfı İlköğretim Okulu için bağış yapmak isteyenler Vakıfbank Çatalca Şubesi-00158002374177157 no'lu hesaba para yatırabilirler.

Nesin Vakfı'nda gerçekleştirilen Aziz Nesin buluşması bir dost pikniği havasında geçti. Ruhi Su Dostlar Korosu günü türküleriyle renklendirirken, vakıfta yetişen çocuklar, konuklara Aziz Nesin'in kitaplarını sattılar. (UĞUR DEMİR)