Cumhuriyet 04.05.2002

Kutlamalar bugün

Nesin Vakfı'nda 1 Mayıs coşkusu

İstanbul Haber Servisi - 1 Mayıs'ın yasaklı olduğu yıllarda Aziz Nesin tarafından düzenlenen ve çeşitli demokratik kuruluşların yanı sıra duyarlı çevrelerin katılımıyla gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamaları, yazarın ölümünden sonra da geleneksel hale dönüştürülerek kutlanmaya devam ediliyor. Nesin Vakfı tarafından organize edilen bu anlayış, geleneksel hale getirilerek 1 Mayıs'tan sonraki ilk cumartesi günü geniş katılımlı bir toplantıyla ileriki kuşaklara aktarılacak. Aziz Nesin'in oğlu Prof. Dr. Ali Nesin , babasından kalan bu mirası en güzel şekilde sürdüreceklerini belirterek geleneksel 1 Mayıs yemeğinin, 4 Mayıs Cumartesi günü Çatalca'daki Nesin Vakfı'nda düzenleneceğini, yemeğe herkesin davetli olduğunu söyledi. Kutlamaya katılmak isteyenler için bugün saat 11.00'de AKM önünden otobüs kaldırılacak.