Nesin Vakfı'nın tiyatro salonu açıldı

Alternatif şenlik

Kültür Servisi - Aziz Nesin 'in 1972'de kurduğu ''tek yasağın ceza vermek'' olduğu Nesin Vakfı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nda alternatif bir şenlik düzenledi. Nesin Vakfı Tiyatro Salonu 'nun açılışının da yapıldığı şenlikte, çocuklarla birlikte ve çocuklar için bir anlamda alternatif bir şölen gerçekleştirildi.

Nevzat Şenol 'un sunduğu şenlikte Şanar Yurdatapan, Lale Mansur, Rutkay Aziz, Mustafa Alabora, Adalet Ağaoğlu, Işık Yenersu, Macide Tanır ve Müjdat Gezen 'Çocuk Cenneti' nin konukları arasındaydı.

Vakıf Başkanı Ali Nesin , bu tiyatroyu kurmanın zor bir iş olduğunu ve bunu başardıkları için çok mutlu olduklarını ifade etti. Açılış konuşmasının ardından şenlikte, Ethem Özgüven 'in yönettiği 20 dakikalık belgeselle Aziz Nesin'in yaşamına ışık tutan bir video gösterisi yer aldı.

Program, Sema 'nın söylediği türkülerle devam etti. Hülya Aksular 'ın özel olarak o gün için hazırladığı dans gösterisi, yine sanatçının sunduğu 'Yaşlı Adama Ninni' şiiriyle teatral bir yapıdaydı. Nesin Vakfı Çocukları Tiyatrosu , Can Gülçür 'ün sahneye koyduğu 'Kırılmaz Bardak' adlı keyifli bir çocuk oyununu sergiledi. Cihat Aşkın 'ın sunduğu keman dinletisinin ardından Doğa Rutkay , şenliğe Aziz Nesin'in şiirleriyle katıldı. Şenlik, vakıf çocuklarından Tayfun 'un sunduğu piyano dinletisi, Rutkay Aziz'in okuduğu şiir ve Taner Barlas 'ın hazırladığı 'Tutsak' adlı gösteriyle devam etti. Müjdat Gezen'in Nesin'le ilgili anılarını anlatmasıyla son bulan programda, ayrıca tiyatronun kurulması için emeği geçen içmimar Ülkü Dölen ve Berksan-Yüksel Atakan çiftine birer plaket sunuldu.