Çocuklar

Madem bugün 23 Nisan, ulusal egemenlikle birlikte çocukların bayramı ki neşe doluyor insan ve madem Aziz Nesin 'in oğlu Ali Nesin , Nesin Vakfı'ndaki çocuklarla ilgili bilgi vermek ve vakfın durumunu anlatmak gereksinimi duymuş; umut doluyor insan:

''Nesin Vakfı'nın bugün 27 çocuğu var. Önder üniversiteyi bitirdi; Ulaş , Emine , Süleyman , Tarkan , Mehmet Ali , Kamuran üniversitede okuyor; Çayan , Esengül , Mesut , Ali üniversiteye hazırlanıyor; Türkan , Seçkin , Serdar lisede, Hüseyin , Tayfun meslek lisesinde, Barbara , Sema ortaokulda, Aynur , Ayfer , Aysun , Erdal , Ferman , Ferhat , Gurbet , Muhammed , Sevgi ilkokulda okuyor. Vakıfta beşi gönüllü, onu maaşlı 15 kişi çalışıyor.''

''Nesin Vakfı'nın aylık gideri 4 milyar lira. Bu paranın 1.5 milyarı Aziz Nesin'in kitaplarından geliyor. O kadarına yakın bir miktarı da vakfa ait evlerin kiralarından elde ediyoruz. Geriye kalan miktarı bağışlarla bulmaya çalışıyoruz.''

''Ölümünden sonra Aziz Nesin'in sekiz yeni kitabı çıktı. Bu kitaplara benim yazdığım Aziz Nesin'in fotoğraflı yaşamöyküsünü de ekleyebiliriz. Gelecekte Aziz Nesin'in notlarından yedi kitap daha çıkartabiliriz. Ancak ne yazık ki Türkiyemizde kitap gelirine güven olmuyor.''

''Vakfın 22 dönümlük bir arazisine 230 ceviz ağacı diktik. Ceviz ağacı yavaş büyüyor ama büyüdüğünde geliri de büyük oluyor. 15-20 yıl sonra cevizlerden yılda 20 bin dolar gelir elde edeceğiz.''

''Bir de Aziz Nesin İlköğretim Okulu'nu kurabilsek. Bugüne dek 50 bin dolar topladık. Okulun maliyetinin 1 milyon doları aşması bekleniyor. Eğer 300 bin doları bulursak, alacağımızı sandığım inşaat malzemesi bağışını da hesaba katarak okulun inşaatına başlayabiliriz.''

''Birkaç ay önce Sezai ve Nuran Güngör , Nesin Vakfı ailesine katıldı. Sezai Bey müdürlük görevini üstlendi. Nuran Hanım da çocuklarla ilgileniyor. Şimdi artık gönül rahatlığıyla vakfa yeni çocuk alabiliriz. Bildiğiniz gibi vakfa alacağımız çocukların 5 ile 8 yaş arasında olması gerekiyor.''

Ali Nesin, matematik profesörü... Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Matematik ve Bilgisayar Programcılığı Bölüm Başkanı. Hem bir düşün adamının oğlu, hem de bir bilim adamı olmanın sorumluluğu ile Nesin Vakfı'nın bugünü ve geleceğine ilişkin bilgi veriyor.

Bugün 23 Nisan...

Çatalca'daki Nesin Vakfı'na katkıda bulunarak biraz daha neşelenmek isterseniz

vakfın telefon numarası: 0. 212. 783 60 49-50-51;

elektronik posta kullanıyorsanız:nesinvakfi@turk.net

Yeniden ARA-BUL

[BU BELGENIN ANA SAYFASINA GECIS]

Garildi 1.0 Aybim Bilgisayar Tic. Ltd.tarafindan hazirlanmistir. Yorum ve Onerileriniz icin : garildi@yore.com.tr