Cumhuriyet 08.08.2003

AZİZ NESİN VAKFI:

Batmıyoruz ama desteğe açığız

NENA ÇALİDİS

Yazar Aziz Nesin 'in 1972 yılında yoksul aile çocuklarını okutmak için Çatalca'da kurduğu Aziz Nesin Vakfı tüm zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışıyor. Nesin'in 1982 yılında yaşama geçirdiği vakıf, çeşitli çevrelerin her zaman ''vakıf zor durumda'', ''vakıf batıyor'' söylentilerine maruz kaldı ve kalmaya da devam ediyor.

Vakıf hakkında geçen dönemlerde de şimdilerde de internette dolaşan e-postalarda vakfın yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor ve hasap numaraları verilerek bağış çağrısında bulunuluyor. Bu tür e-postaların kendilerinden kaynaklanmadığını vurgulayan vakıf çalışanı Besime Ersoy , e-postalarda anlatıldığı gibi durumlarının vahim olmadığını fakat hayırseverlerden gelecek desteğe her zaman kapılarının açık olduğunu söyledi. Sanal âlemde başlatılan bu tür yardım kampanyalarını vakfın yanı sıra Ali Nesin 'in de tasvip etmediğini anlatan Ersoy, şu an okulda 38 öğrencinin bulunduğunu ifade etti.

Aziz Nesin'in kitap teliflerinden, sahip olduğu gayrimenkullerden ve hayırseverlerden elde edilen bağışlarla ayakta duran vakıfta şu anda 38 öğrenci öğrenim görüyor. Fotoğrafta Nesin ilk öğrencileri ile birlikte.